Pirkko Neuvonen

MU-Sielunhoitoterapeutti

Ajanvaraus:
puh: 0500471964
pine(at)maxinetti.fi 

Tuletko itsesi kanssa toimeen? Entä nuo muut ihmiset ja ihmissuhteet, haastavatko ne sinut toistuviin, samantapaisiin väärinymmärretyksi tulemisiin? Oletko masentunut ja tunteesi ovat lukossa? Jos tämä kaikki tuottaa kipua ja haluat apua kipujesi kohtaamisessa, teen matkaa kanssasi, etsien vastauksia ja työvälineitä ongelmiesi selvittämiseksi.

Sielunhoitoterapiani perustana on raamatullinen, kokonaisvaltainen ihmis-käsitys. Henki, sielu ja ruumis ovat yhtä. Hengellinen, henkinen ja fyysinen puoli vaikuttavat ihmisessä koko ajan ja mitään näistä ei tulisi laiminlyödä. Haluan tukea matkaasi niin, että sinä itse tuotat itsellesi vastauksia ollessamme vuorovaikutussuhteessa. Käytän apunani kuuntelua, rukousta ja kysymyksiä, paneutuen sinun elämäsi kipukohtiin juuri siinä määrin kuin itse haluat niitä avata. Sielunhoito on yksilöterapiaa.

Oma taustani

Omat kipuni ja niiden läpikäyminen ovat kuljettaneet minut matkallani askel askeleelta monien kirjojen ja kurssitusten kautta sielunhoitoterapeuttikoulutukseen ja valmistumiseen sielunhoitoterapeutiksi. Tunne-elämän alueella kohtaamissani vaikeuksissa olen saanut työkaluja käyttööni piirtämällä ikään kuin karttaa siitä mikä sai minut tuntemaan ja reagoimaan näin ja miksi ja mikä siinä oli vaikuttavana tekijänä? Raamattu on täynnä ohjeistusta ihmissuhteista, heidän tunne-elämästään ja reagoinneistaan. Eli tulin helpottuneeksi siitä, miten tunteet kertovat meistä itsestämme ja antavat myös tietoa reagoinneista toisten ihmisten tunteisiin. On lahjaa oppia käyttämään kaikkea sitä, mitä meissä on. Hallintavaltani on luovutettuna Jumalalle.

Voin sanoa, että vähintä ei suinkaan ole ollut koulutuksessani, elämän-matkani kokemuksineen. Jälkeenpäin ajateltuna polkuni on suunnannut koko elämänkaareni ajan, ihmisen kipujen kohtaamisen äärelle, tullakseni tietoiseksi siitä tarkoituksesta ja tehtävästä, mikä kivulla on ihmisen kasvussa vapauteen. Mikään, mikä kuuluu elämääni, ei ole pelkästään värittynyt hengellisyyteen, kun on kysymys ihmisenä elämisestä tässä maailmassa. Olen ollut avoin ottamaan vastaan sitä hyvää, mitä Jumala on viisaudessaan antanut tiedossa ja taidossa ihmisten käyttöön, heidän hyväkseen.

Koulutukset ja kurssit

Olen saanut Kansan Raamattuseurassa sielunhoidon (lyhyen) koulutuksen, opetuslapseuskoulutuksen ja Alfa- koulutuksen. Suomen Elijah ry:n sielunhoitokurssit olen käynyt kaikki 3 kurssia ja toiminut apuvetäjänä sekä pääryhmänvetäjänä. Lisäkoulutuksissa olen myös ollut mukana. Ryhmänvetäjänä tulen toimimaan mahdollisuuksien mukaan vastakin. MU (Matkalla Uuteen) sielunhoitoterapeutiksi valmistuin Rauhan Majatalosta 15.11.2009, koulutus oli 2-vuotinen. Koulutuksen aikana minulla oli omia sielunhoitoasiakkaita ja tein töitä silloin tällöin ASPA - Asuntosäätiön vammaispalvelussa, jossa osallistuin osittain hoidollisiinkin toimenpiteisiin.

Harrastukseni

on musiikki ja laulu ja olen sen liittänyt Elijah ry:n toimintaan parina vuonna olemalla vastuussa ylistyksestä, laulajana, kurssien aikana. Ylistys on jatkunut myös seurakuntatoiminnassa.